Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2η επίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στο ΛΕΜΜ-Θ

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης (ΛΕΜΜ-Θ) είχε την τιμή να υποδεχθεί την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου,  την Προϊσταμένη Διεύθυνσης  Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ. Βίλλυ Φωτοπούλου, στην έδρα του Μουσείου.

Η Υπουργός συνομίλησε με τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΛΕΜΜ-Θ, κ. Βασίλη Νιτσιάκο, τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ, κ. Ιωάννη Μάνο, τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης του ΛΕΜΜ-Θ, κ. Ζήση Σκαμπάλη και την Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Λαογραφίας και Λαϊκής Τέχνης, κ. Ελένη Μπίντση.

Διεξήχθη μια εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση για την πορεία του ΛΕΜΜ-Θ τα τελευταία χρόνια, την περαιτέρω σύνδεση των ερευνητικών και καλλιτεχνικών δράσεών του με ακαδημαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα και ινστιτούτα, το άνοιγμα του Μουσείου προς την ευρύτερη Βαλκανική με τη δημιουργία του «Δικτύου Εθνολογικών Μουσείων Ν.Α. Ευρώπης» και την επιτυχή πραγματοποίηση του Μουσικού Φεστιβάλ «Beyond the Borders Music Festival» τον Νοέμβριο του 2019.

Ο Πρόεδρος του Μουσείου ευχαρίστησε την κ. Υπουργό για την λυσιτελή παρέμβασή της στις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, σχετικά με τον Νέο Οργανισμό του ΛΕΜΜ-Θ, ο οποίος οδεύει πλέον προς ολοκλήρωση.

Επίσης, συζητήθηκαν οι προοπτικές του Μουσείου και εξετάσθηκε η δυνατότητά του  να  αναπτύξει ουσιαστικό  ρόλο στις εκδηλώσεις μνήμης, που προγραμματίζει το ΥΠΠΟΑ για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς και στην πολιτιστική πολιτική  του Υπουργείου στον Βορειοελλαδικό χώρο.

Ευχαριστούμε  την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, η οποία μας τίμησε για δεύτερη φορά, στο διάστημα των τελευταίων τριών μηνών, με την παρουσία της.

• Bookmark and Share
  • Clip to Evernote

Εμφάνιση περιεχομένου Web Εμφάνιση περιεχομένου Web

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε. |   Powered by:       |  All rights reserved