Announcements Announcements

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερίδα - Αφιέρωμα στον συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη

"Το Θέατρο του Δημήτρη Δημητριάδη. Από την Γραφή στην Σκηνή"

17 Μαΐου 2019, 18:30 - 20:30

Είσοδος ελεύθερη

----------

Στο πλαίσιο της παράστασης Φαέθων, του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα και της αναθεωρημένης επανέκδοσης του έργου από το ΣΑΙΞΠΗΡΙΚόΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ, η ομάδα θεάτρου Ars Moriendi διοργανώνει τιμητική ημερίδα αφιερωμένη στον συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη και στην ρηξικέλευθη θεατρική γραφή του.

Ο Δημητριάδης δημιουργεί ένα θέατρο του ανθρωπισμού με τα πιο αφόρητα υλικά του ανθρώπινου και μετατρέπει το θέατρο σε εργαστήρι πειραμάτων για την κατανόηση αυτού που είναι ο άνθρωπος και η λογοτεχνία. "Επισκεπτόμενοι τις πιο ακραίες καταστάσεις, ανιχνεύοντας τις πιο βίαιες πράξεις, δοκιμάζοντας τα πιο τερατώδη εγκλήματα, μπορούμε να βρίσκουμε και να ξαναβρίσκουμε το ανθρώπινο", λέει ο συγγραφέας.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας, για τη θεατρική γραφή του Δημήτρη Δημητριάδη θα μιλήσουν οι ακαδημαϊκοί: Καλλιόπη Εξάρχου (Αναπλ. Καθηγήτρια Θεατρολογίας, Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ.), Σάββας Πατσαλίδης/Savas Patsalidis (Καθηγητής Θεατρολογίας, Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ.) και Πηνελόπη Χατζηδημητρίου/Penelope Chatzidimitriou (Δρ. Θεατρολογίας, Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ.).

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας είναι αφιερωμένο στις εκδοτικές και σκηνικές προκλήσεις που ενέχει η θεατρική γραφή του Δ. Δημητριάδη. Θα συνομιλήσουν ο συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης, ο εκδότης Γιώργος Αλισάνογλου/Yorgos Alisanoglou (εκδόσεις Σαιξπηρικόν) και δύο Θεσσαλονικείς σκηνοθέτες που έχουν σκηνοθετήσει έργα του Δ. Δημητριάδη, ο Δαμιανός Κωνσταντινίδης/Damianos Konstantinidis (Αναπλ. Καθηγητής, Τμήμα Θεάτρου Α.Π.Θ. – Ομάδα θεάτρου Angelus Novus) και ο Θάνος Νίκας/Thanos Nikas (Ομάδα θεάτρου Ars Μoriendi).

Αποσπάσματα από το έργο του Δ. Δημητριάδη "Φαέθων" θα διαβάσουν οι ηθοποιοί της παράστασης (Στράτος Τζώρτζογλου, Θεανώ Αμοιρίδου, Νίκος Ράμμος, Κατερίνα Συναπίδου, Ελευθερία Μαυρίδου).

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει η προγραμματισμένη παράσταση "Φαέθων" στη σοφίτα του μουσείου, στις 21:30.

• Bookmark and Share
  • Clip to Evernote

Web Content Display Web Content Display

Design & Development: GNOMON INFORMATICS SA |   Powered by:       |  All rights reserved