Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις

Επιστροφή

Το νερό: Τετράδιο Σημειώσεων

2007

Περιγραφή: Έκδοση Τετραδίου Σημειώσεων: 304 σελίδες.

Η έκδοση αυτή αποτελεί την γ΄ πράξη του εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσείου "Νεαρόν Ύδωρ - Νεαρών Λόγος" (α΄ πράξη: διαγωνισμός λογοτεχνικού κειμένου με θέμα το νερό για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης, β΄ πράξη: εκδήλωση με παρουσιάσεις των έργων των μαθητών και μουσική με το μουσικό συγκρότημα ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ).

Επιλέξαμε, λοιπόν, από τα έργα των παιδιών τα αποσπάσματα εκείνα, παραγράφους, φράσεις ή λέξεις, που θα επανέφεραν στη μνήμη μας τις σκέψεις τους για το νερό -σκέψεις των εφήβων εκείνων με τους οποίους συνομιλήσαμε για το νερό στο Μουσείο, στην έκθεση της Υδροκίνησης "Στους Μύλους της Μακεδονίας και της Θράκης: Νερόμυλοι, Νεροπρίονα, Νεροτριβές και Μαντάνια στην Παραδοσιακή Κοινωνία". Σκέψεις, λοιπόν, των παιδιών για το νερό, γεμάτες από χρώματα και αισιοδοξία, από πόνο και αγωνία, γεμάτες αγάπη, έρωτα και εγκατάλειψη, σκέψεις …πλημμυρισμένες από νερό, συμπεριλάβαμε υπό μορφή σημειώσεων στο Σημειωματάριό μας.

Το τετράδιο Σημειώσεων όμως δεν είναι μόνο αυτό, γιατί οι ιδέες των παιδιών για το Νε[α]ρόν Ύδωρ εμπλουτίστηκαν και με την εινοκογράφησή τους από μαθητές άλλων σχολείων της Θεσσαλονίκης, που ερμήνευσαν και σχολίασαν εικαστικά τους …λογοτέχνες συμμαθητές τους.

Το Σημειωματάριο όμως, πάνω από όλα, είναι ένα προσωπικό Τετράδιο Σημειώσεων για σας.

Το Σημειωματάριο θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαΐου και θα διανεμηθεί τιμής ένεκεν στους μαθητές που συμμετείχαν με λογοτεχνικό κείμενο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (διαγωνισμό) και σε αυτούς που ζωγράφισαν εμπνεόμενοι από τα κείμενα των συμμαθητών τους.

Επιπλέον, το σημειωματάριο θα προσφερθεί στους επιβλέποντες καθηγητές τους, τους οποίους το Μουσείο ιδιαίτερα ευχαριστεί για τη συνεργασία.


Εμφάνιση περιεχομένου Web Εμφάνιση περιεχομένου Web