Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου | Ο Μικρός Βορράς ταξιδεύει στο… Λαογραφικό Μουσείο

Οι δράσεις μας

Η Ομάδα Θεάτρου Μικρός Βορράς επιστρέφει ανανεωμένη για ακόμη μια χρονιά και σε συνεργασία με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης ετοιμάζεται να παρουσιάσει τις νέες δράσεις της υπό την σκέπη του μουσείου.

Θεατρικό Εργαστήρι για Παιδιά

Το Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά, βασισμένο στις αρχές του εκπαιδευτικού δράματος, επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά για να αγκαλιάσει τους μικρούς μαθητές και να τους καλέσει σε ένα ταξίδι έκφρασης, παιχνιδιού, θεατρικής έμπνευσης και επικοινωνίας. Ετοιμαζόμαστε να τρέξουμε, να χορέψουμε και να πάρουμε φόρα για να φτάσουμε ως τον ουρανό. Στο παιδικό εργαστήρι διδάσκουν οι θεατροπαιδαγωγοί Φούλη Σγούρου και Ζωή Βαλιώτη, ενώ το κομμάτι του εκπαιδευτικού δράματος επιμελείται η Μελίνα Χατζηγεωργίου. Τα τμήματα απευθύνονται σε παιδιά από προνήπιο έως τετάρτη δημοτικού.

Χρήσιμες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6977491430, 6948178044

Παιδικές παραστάσεις στο Λαογραφικό Μουσείο

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης μετατρέπεται σε μια μεγάλη θεατρική σκηνή στην οποία θα φιλοξενηθούν παιδικές παραστάσεις του Μικρού Βορρά. Από τον Οκτώβριο, επιλεγμένες Πέμπτες και Παρασκευές, ο Μικρός Βορράς θα παρουσιάζει στο Λαογραφικό Μουσείο δύο από τις παιδικές του παραστάσεις, τους Μήνες και το Πιο Γλυκό Ψωμί!

Οι Μήνες

Κάθε μήνας του χρόνου φέρνει καινούργια καλούδια και εμείς αφιερώνουμε στον καθένα μια διαφορετική παράσταση!

Με οδηγό το γνωστό παραμύθι "Οι μήνες", όπου η κυρα-Καλή παινεύει τον κάθε μήνα για τα καλά του, παίζουμε παιχνίδια της αυλής, αναβιώνουμε παραδοσιακά έθιμα και τραγούδια της λαϊκής παράδοσης, με ζωντανή μουσική και ήχους της φύσης από γνωστά και αυτοσχέδια μουσικά όργανα.

Το πιο γλυκό ψωμί

Μία εκπαιδευτική δράση για τον κύκλο του ψωμιού. Αναζητώντας τη γλύκα στα παραμύθια, τα παιδιά ξεκινούν ζυμώνοντας το δικό τους ψωμάκι, με τα πιο αγνά υλικά. Ακολουθούν τη δράση του παραμυθιού, με ζωντανή μουσική και παραδοσιακά τραγούδια, συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια, βασισμένα στις Αρχές του Εκπαιδευτικού Δράματος, ενώ στο τέλος γεύονται αχνιστό και μοσχομυριστό το ψωμί που ζύμωσαν.

*Φέτος, για πρώτη χρονιά, ο Μικρός Βορράς ετοιμάζεται να εγκαινιάσει και το Θεατρικό Εργαστήρι για εφήβους!

Περισσότερες πληροφορίες: 6985858932

Πληροφορίες: https://mikrosvorras.gr/

Εμφάνιση περιεχομένου Web Εμφάνιση περιεχομένου Web

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε. |   Powered by:       |  All rights reserved